Atamız Metehan ın meşhur ıslık çalan okları, tozkoparan İskenderin 846mt lik dünya rekoru kırması bizlerin sürekli tarih kitaplarından belgesellerden okuyarak ve izleyerek heveslendiğimiz ve artık bizde kemankeş olamak istiyoruz edasıyla coşkusuyla okçular tekkesi ni ziyaret ettik. Kemankeş olmak için ne yapmamız gerekir ve ülkemizde osmanlı oklarına ilgi nasıl hangi talepler geliyor diye Usta kemankeş Davut Şengül hocamızı tacticalmagazin ekibi olarak ziyaret ettik.
Davut Şengül hocamız bu işe gönülvermiş ve insanlara kemankeş liği doğru öğretmek adına mücadele veren bir insan.
Yay kullanmak ok atmak sıradan bir iş olmadığını öğrendik her önüne gelen yay alıp ok atamıyor ben erol solak ve cem demirtay kısa atış denemeleri ve ufak bir eğitim aldık.
Davut hocamız ın bahsettiği gibi kemankeş eğitimi doğru duruş. Tutuş. nişan ve oku bırakma dışardan görüldüğü gibi basit bir çalışma değil.
Bazı arkadaşlar amatörce yay kullanmaya çalışıp kolunu ve parmağını yaralayanlar ve hatta yay ı yüzüne vuranlar olmuş Davut hocamız ın önerisi kemankeş liği öğrenmek çok masraflı bir iş değil, . Ok atmayı denemek istiyorsanız yanınızda mutlaka bir hoca eşliğinde atış yapmalısınız.
BİZLER METAN IN, TOZKOPARAN İSKENDERİN TORUNLARIYIZ OK ATMAYIDA. SİLAH KULLANMAYIDA EN İYİ ŞEKİLDE BİLMEMİZ GEREKİR.
DAVUT ŞENGÜL HOCAMIZIN BİYOGRAFİSİ AŞAĞIDADIR. Kendisi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Davut Şengül Kimdir
Davut Şengül, 1972 yılında Erzurum’un Oltu ilçesinde dünyaya geldi. İlk,orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1990’da girdiği Erciyes Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nu bitirerek sağlık teknikeri oldu. Daha sonra bu görevden ayrılarak 1994 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü kazandı. 1998 yılında buradan mezun olarak, Gebze İmam Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı öğrermeni olarak atandı. Davut ŞENGÜL, halen öğretmenlik mesleğine devam etmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.
Davut Şengül, küçük yaşlarda spora, karakucak güreşle başladı. Daha sonra, yetiştiği ortamın etkisiyle dövüş sanatlarına büyük bir merak saldı. Karateyle yolculuğuna başlayan Davut Şengül, Taekwondo’yla yoluna devam etti. Bir çok dövüş sanatını çalışan Şengül, gerçek dövüş açısından hiçbirisiyle tatmin olmadı, taki Bruce Lee’yi inceleyene kadar. Dövüş sanatları açısından Bruce Lee, onun hayatında dönüm noktası oldu.Zira dövüş sanatları tarihinde, sistematik olarak hiç kimse gerçek dövüş sanatları mantığını Bruce Lee kadar geliştirmemiştir. Bruce Lee’den büyük oranda etkilenen Şengül, Karakucak güreş,tokat(sille) ve Jeet Kune Do(Bruce Lee’ye ait dövüş sistemi) temelli, SuDo(Su tarzı) adlıyerli bir sistem geliştirdi. Davut Şengül, bu yeni sistemi üniversite yıllarında öğretmeye başlamış ve bir çok öğrenci yetiştirmiştir.
Davut Şengül’ün geliştirdiği SuDo sistemi 1994 yılında vücut bulmasına rağmen telif ve tescil haklarına 2009 yılında kavuşmuştur.
Şu anki çalışmalar, SuDo Spor Kulübü bünyesinde Gebze halkına hizmet vermektedir.SuDo Spor Kulübü, ayriyeten Osmanlı Okçuluğu dalında da Gebze’de ilk öncülüğü yaparak bu konuda da dersler vermektedir.
Davut Şengül, sekiz yıldan beridir Osmanlı okçuluğu üzerine araştırmalar yapmaktadır. 2013 yılında Gebze’de düzenlediği festivalle Osmanlı okçuluğunu ve dünyaya nam salmış Osmanlı yayını Gebze halkına ve kamu oyuna tanıttı. Festival akabinde, Davut Şengül, kendi kurduğu SuDo Osmanlı Dövüş Sanatı Spor Kulübünde, hem bu kaybolmuş kültürel değer olan Osmanlı okçuluğu eğitimini vermeye, hem de bizzat Osmanlı yayının yapımına başladı. Osmanlı yayının, günümüz şartlarında yapımına ve araştırmalarına devam eden davut Şengül, kendi imkanlarıyla bu kaybolmuş değeri canlandırmak için elinden geleni yapmaktadır.
© 2016– Tacktical Magazin Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.